محکومیت ۱.۹ میلیارد دلاری سیسکو در پی نقض پتنت
۲۸ مهر ۱۳۹۹ محکومیت ۱.۹ میلیارد دلاری سیسکو در پی نقض پتنت

شرکت مشهور سیسکو (Cisco)، در پی شکست در یک منازعه حقوقی مالکیت فکری، ملزم به پرداخت غرامت ۱/۹ میلیارد دلاری شده است. این شرکت که پیش‌تر متهم به نقض چهار پتنت شرکت سنتریپتال نتورک (Centripetal Networks) شده بود، بنا به حکم دادگاه، باید درصدی از فروش سال‌های آتی خود را نیز به طرف دعوی واگذار نماید.

سنتریپتال که در زمینه توسعه سیستم‌های حفاظت از شبکه فعالیت دارد، چندی پیش مدعی شد که سیسکو یکی از ویژگی‌های امنیت سایبری این شرکت را که تحت حفاظت سیستم پتنت قرار دارد، کپی نموده و به شکل غیرقانونی مورد استفاده قرار داده است. این شرکت که بخشی از بودجه توسعه‌ای خود را از سوی وزارت امنیت داخلی آمریکا تأمین می‌کند، پیش از این مذاکراتی با مقامات سیسکو داشته و برخی فناوری‌ها و اختراعاتش را در این جلسات ارائه کرده بود؛ اختراعاتی که می‌توانست در شبکه‌های سیسکو ادغام و پیاده‌سازی شده و منافعی را از آن این شرکت نماید. جالب اینجا است که تنها یک سال پس از برگزاری این جلسات، محصولاتی با عملکرد مشابه از سوی سیسکو به بازار عرضه شد، چیزی که به نظر قاضی هنری مورگان (Henry Morgan)، قطعاً یک تصادف نیست!

مجموعه جلسات دادرسی این پرونده پر سروصدا که به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو گردیده بود، از ماه ژوئن و به صورت ویدئو کنفرانس آغاز شد. در این جلسات که تقریباً یک ماه به طول انجامید، دفاعیات طرفین شنیده شد و در نهایت، قاضی اقدام به صدور حکمی علیه سیسکو نمود. بنا بر حکم صادر شده، مبلغ ۷۵۵/۸ میلیون دلاری تعیین‌شده برای نقض پتنت، به دلیل یافتن شواهدی مبنی بر تخلف عامدانه و فاحش سیسکو در نقض حقوق مالکیت فکری، به ۲/۵ برابر افزایش یافت. قاضی دادگاه، همچنین دستور داد که در سه سال آینده، سیسکو به میزان ۱۰ درصد و برای سه سال بعدی نیز، ۵ درصد فروش برخی محصولاتش را به‌عنوان حق امتیاز، به سنتریپتال پرداخت نماید.

این پیروزی، یک گام بزرگ و رو به جلو برای سنتریپتال به حساب می‌آید. جاناتان راجرز (Jonathan Rogers)، مدیرعامل این شرکت در این خصوص اظهار داشته: «ما از این حکم، به شدت هیجان‌زده شده‌ایم. مدت زیادی می‌گذرد و ما بسیار سخت جنگیدیم». جالب اینجا است که مجموع خسارات پرداختی از سوی سیسکو، کمتر از سود سه ماهه این شرکت بزرگ در سال ۲۰۱۹ میلادی محسوب می‌شود. سیسکو اعلام نموده که به این رأی اعتراض می‌کند، چرا که بحث امنیت سایبری در این شرکت، یک دهه پیش از تأسیس سنتریپتال آغاز شده و علت عدم موفقیت سنتریپتال در عقد قراردادهای دولتی و دانشگاهی، ایده‌های بسیار پیچیده آن‌ها بوده است.

گفتنی است که سنتریپتال هر ساله با رشد دو برابری فروش محصولات مواجه می‌شد. این روند ادامه داشت تا این‌که سیسکو محصول جدید را به بازار عرضه نمود و قراردادهای جدید دولتی و دانشگاهی از آن این شرکت شد. به گفته وکیل سنتریپال، از سال ۲۰۱۶ که مذاکرات با سیسکو انجام می‌شد، این شرکت هر بار درخواست اطلاعات بیشتری می‌کرد و بالاخره در ژوئن ۲۰۱۷، اقدام به معرفی آنالیز ترافیک رمزنگاری شده خود برای شبکه‌ها نمود و آن را حل کردن یک چالش امنیتی شبکه دانست که قبلاً غیرقابل‌حل تصور می‌شد. این نوآوری جدید، فروش سیسکو را به شدت افزایش داد، اما به نظر می‌رسد که نوآوری یاد شده، در اصل متعلق به شرکتی دیگر بوده است. بسیاری معتقدند که این رأی، یک پیروزی بزرگ برای تمامی شرکت‌های نوآور و کوچک به حساب می‌آید.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.