یک نوجوان سیزدهساله، موفق به دریافت گواهی ثبت اختراعی از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا گردید. «براندون لیو» (Brandon Lev) که علاقه فراوانی به علم شیمی و جدول تناوبی دارد، دو سال قبل و طی یک اتفاق جالب، موفق به ساخت دستگاهی برای طبخ بهتر غذا شد. وی معتقد است که سیخ برقی ابداعیش، پتانسیل بالایی برای تجاریسازی و درآمدزایی خواهد داشت.
براندون یازدهساله، همانند بسیاری دیگر از کودکان تیزهوش و خلاق، علاقه فراوانی به محیط اطراف و دستوپنجه نرم کردن با مسائل حل نشده داشت. وی تا قبل از ثبت اختراع برای سیخ برقی، ایدههای دیگری هم برای ابداع و نوآوری داشته که البته به دلیل اینکه قبلاً توسط شخص دیگری به ثبت رسیده بودند یا اینکه براندون جوان فکر میکرد، ایدههای به شدت احمقانهای هستند، هیچکدام به ثبت نرسیدند.
داستان اختراع سیخ برقی یا «Skew-B-Que» بسیار جالب است؛ در یکی از روزهای تابستان ۲۰۱۸، براندون تصمیم داشت تا راهی برای درآمدزایی خود بیابد. براندون نوجوان سخت به فکر فرو رفته بود تا اینکه پدرش یک چالش هیجانانگیز مطرح نمود. او پیشنهاد داد که براندون در ۲۸ روز بعدی، ۲۸ اختراع جدید انجام داده و در عوض، ۱۰۰ دلار از پدرش دریافت کند. براندون که ذاتاً کودکی کنجکاو به حساب میآمد، به شدت از این ایده استقبال کرد و نهتنها موفق به دریافت ۱۰۰ دلار شد، بلکه تا قبل از اتمام مهلت ۲۸ روزه، ۳۰ ایده را در ذهنش توسعه داد. ایده سیخ برقی، در روز دوم این چالش بیست و هشت روزه به ذهنش خطور کرده بود و برایش یک گواهی ثبت اختراع به ارمغان آورد!
بروس لیو (Bruce Lev)، پدر براندون و یکی از انگیزهبخشترین افراد در زندگی این نوجوان میگوید: «وی روز دوم با چیزی مواجه شد که شاید هیچکس فکر آن را نمیکرد. عالی بود. براندون تمام روز به فکر مشکلات مختلف و راهحل آنها بود». بروس یک مهندس مکانیک است و قبلاً تجربه ثبت پتنت داشته است. به همین دلیل، زمانی که دفترچه یادداشت فرزندش را دید و ایده سیخ برقی را بررسی کرد، دریافت که میتوان این اختراع جالب را به ثبت رسانید.
ایده زمانی به ذهن براندون رسید که مادرش را در حال پخت کباب دید. در حالیکه قسمتهای بیرونی کبابها میسوخت، اما قسمتهای داخلی به خوبی پخته نمیشد. در این شرایط بود که براندون با یک مشکل جدید روبرو شد که بایستی برای آن راهحلی پیدا میکرد. «Skew-B-Que»، شامل سیخهای برقی است که با دسته عایق و باتری قابل شارژ، پخت یکسان و سراسری کل غذا را ممکن میسازد. در این دستگاه، در حالی که مشابه اجاقهای معمول، حرارت اجاق لایه بیرونی غذا را میپزد، یک سیم به سیخها متصل شده که با پخش یکسان گرما در قسمتهای داخلی گوشت، پخت یکنواخت را به دنبال خواهد داشت. براندون با راهنمایی پدرش، درخواستی در تاریخ بیستم سپتامبر ۲۰۱۸ به ثبت رسانید که در نتیجه آن، در سپتامبر سال جاری میلادیف گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 10765261» به وی اعطا شد.
گفتنی است که این مخترع سیزدهساله و خوشفکر آمریکایی، به همین حد قانع نبوده و برنامههای روشنی برای ادامه مسیر تجاریسازی اختراع خود دارد. وی بهطور خاص، به دنبال صدور مجوز بهرهبرداری از اختراع خود به یک شرکت کبابپزی است و در صورتیکه نتواند موفقیتی در این عرصه به دست آورد، تولید مستقیم محصول و فروش آن را هدف قرار خواهد داد. وی به آینده بسیار خوشبین است و هنگامیکه بحث از شکست در تجاریسازی اختراعش به میان میآید، با خنده چنین میگوید: «اگر همه راهها شکست بخورد، باز هم مشکلی نیست.»