پیشگامی شرکت‌های آسیایی در خانه‌های هوشمند
۰۳ آذر ۱۳۹۹ پیشگامی شرکت‌های آسیایی در خانه‌های هوشمند

بنا بر آخرین بررسی‌های صورت گرفته پیرامون فعالیت‌های ثبت اختراع در حوزه خانه‌های هوشمند، شرکت‌های حایر (Haier)، سامسونگ، گری (Gree)، میدیا (Midea) و «LG»، در رده‌های اول تا پنجم بازیگران برتر قرار دارند. پیمایش «IncoPat»، حاکی از آن است که طی نه‌ماهه اول سال ۲۰۲۰ میلادی، شرکت‌های چینی برتری مطلق خود در این حوزه را به سایر رقبا دیکته کرده و خود را به‌عنوان پیشگامان نوآوری در فناوری‌های مرتبط با خانه‌های هوشمند مطرح نموده‌ا‌ند.

یکی از مصادیق پیشرفت فناوری در جهان مدرن امروز، هوشمندسازی خانه‌ها با استفاده از انواع فناوری‌های ارتباطی، هوش مصنوعی و ... بوده که با استقبال شدید مردم و البته سرمایه‌گذاری چشمگیر شرکت‌های فناور همراه شده است. آنچه بر روند صعودی به‌کارگیری نوآوری‌های جدید در خانه‌های هوشمند صحه می‌گذارد، فعالیت همه‌جانبه فناوران و مخترعین در ثبت اختراع است. آمارهای قابل توجه مربوط به ثبت اختراع در خصوص خانه‌های هوشمند، نشان‌دهنده اهمیت این حوزه و البته لزوم محافظت از اختراعات و نوآوری‌های توسعه‌یافته در مقابل سوءاستفاده‌های رقبا می‌باشد. بررسی پرونده‌های ثبت اختراع مرتبط با این حوزه، تنها در بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۰، نشان می‌دهد که شرکت چینی حایر با ۱۱۶۳ ثبت اختراع، در صدر شرکت‌های متقاضی قرار گرفته و سامسونگ با ۹۰۹ درخواست، در رده دوم جای دارد.

پس از حایر و سامسونگ، شرکت‌های چینی «گری» و «میدیا» با ۸۷۸ و ۸۱۲ درخواست، در رده‌های سوم و چهارم جای گرفته و «LG»، غول فناوری کره جنوبی، با ۷۸۲ درخواست ثبت اختراع، رده پنجم را به خود اختصاص داده است. نکته جالب این‌که پنج شرکت آسیایی نام‌برده، بالاتر از گوگل و اپل با ۴۷۴ و ۳۲۸ درخواست جدید قرار گرفته‌اند که همین فاصله قابل‌توجه بین شرکت‌های آسیایی و آمریکایی، تفاوت حجم نوآوری‌ها و اهمیت این حوزه را در نگاه مدیران و سیاست‌گذاران این شرکت‌ها نشان می‌دهد. جالب‌تر این‌که شرکت‌های ژاپنی پاناسونیک و سونی با ۲۸۰ درخواست، در رده‌های هشتم و نهم قرار گرفته و عملاً سیطره مطلق آسیایی‌ها بر این حوزه از فناوری را تکمیل نموده‌اند.

لازم به تأکید است که فناوری‌های مرتبط با خانه‌های هوشمند، حوزه‌های وسیعی را شامل می‌شود که از آن جمله، می‌توان به جمع‌آوری داده‌ها از طریق فناوری بلاک‌چین، سیستم‌های امنیت محیط خانگی و کنترل و هوشمندسازی میکروفن‌ها، دوربین‌ها و گوشی‌های هوشمند و حتی ایده سقف خورشیدی برای تأمین انرژی مصرفی خانه‌های هوشمند اشاره نمود. در حالی‌که شرکت‌های مشهوری نظیر تسلا، گوگل و آمازون، به سختی در تلاش برای پیشی گرفتن از رقبای خود در این حوزه هستند، به نظر می‌رسد که شرکت‌های چینی و البته غول‌های فناوری کره جنوبی، موفقیت‌های بیشتری به دست آورده‌ و تعداد درخواست ثبت اختراع بیشتری در سرتاسر جهان به صبت رسانیده‌اند. برای مثال، سامسونگ الکترونیک که در حال حاضر، خدمات خود در زمینه خانه‌های هوشمند را از طریق «Bixbi» (یک سرویس تشخیص صدای مبتنی بر هوش مصنوعی) و «SmartThings» (یک پلتفرم اختصاصی اینترنت اشیاء) به کاربران عرضه می‌کند، از سال ۲۰۰۶ میلادی به این‌سو، اقدام به ثبت ۹۴۴۷ پتنت برای حفاظت از نوآوری‌های خود در زمینه خانه‌های هوشمند نموده است.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.