تلاش‌های نوآورانه دبی برای توسعه سیستم حمل‌ونقل پاک
۱۹ آذر ۱۳۹۹ تلاش‌های نوآورانه دبی برای توسعه سیستم حمل‌ونقل پاک

اداره آب و برق دبی (DEWA)، خبر از ثبت اختراع جدیدی داده که شارژ خودروهای الکتریکی را تسهیل می‌کند. این سیستم ابتکاری که در مرکز تحقیقات شرکت زیرساخت خدمات عمومی امارات توسعه یافته، یک ایستگاه شارژ هوشمند را توصیف نموده که فارغ از نوع خودرو و نوع جریان الکتریکی (AC یا DC)، تنها با استفاده از یک کابل و دوشاخه، امکان شارژ خودروهای الکتریکی را فراهم می‌نماید.

امارات متحده عربی، به سرعت در حال حرکت از یک اقتصاد نفت‌محور به یک اقتصاد نوآورانه و دانش‌بنیان است. صنایع و خدمات دانش‌بنیان، سال به سال سهم بیشتری از سود ناخالص داخلی امارات را به خود اختصاص داده و سیاست‌گذاران این کشور در تلاشند تا جایگاهی ویژه را در میان کشورهای نوآور جهان از آن خود نمایند. این تلاش‌های تحسین‌آمیز، در جایگاه این کشور در گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۰ به‌خوبی مشهود بوده و رتبه ۳۴ کشورهای نوآور جهان را در اختیار این کشور قرار داده است. در کنار موارد یاد شده، امارات به یک مرکز جهانی برای تجارت، لجستیک، خدمات مالی و گردشگری تبدیل شده که این کار را نیز مبتنی بر نوآوری و توجه به توسعه‌های تحول‌آفرین انجام داده است. سازمان جهانی مالکیت فکری، در گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۱۴، در خصوص این کشور می‌گوید: «امارات، موطن مرتفع‌ترین برج، پایدارترین اکوشهر، یکی از بزرگ‌ترین خطوط هواپیمایی جهان، زیرساخت فناوری‌های جدید و مدرن و سرویس‌های دولتی هوشمند است که همه این‌ها، به این کشور کمک می‌کند تا از بومی‌سازی صرف نوآوری خارجی، به سمت توسعه مالکیت فکری و خروجی‌های خلاقانه خاص خود حرکت کند».

یکی از اولویت‌های امارات و به‌طور خاص شیخ‌نشین دبی، حرکت به سمت اقتصاد سبز، از طریق توسعه و به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته در حوزه‌هایی مانند مصرف انرژی و حمل‌ونقل است. سرمایه‌گذاری‌های وسیع صورت گرفته در توسعه زیرساخت‌های شهری دبی و هوشمندسازی این شهر، به خوبی نشان می‌دهد که سیاست‌گذاران و دولتمردان امارات، در تلاشند تا با فراهم ساختن آخرین امکانات و زیرساخت‌ها، نظر سرمایه‌گذاران و شرکت‌های مختلف را به خود جلب نمایند. اقدامات «DEWA» را می‌توان در همین راستا ارزیابی نمود. ایستگاه‌های شارژ ابداعی این سازمان، فرآیند شارژ را به شکل خودکار با نیاز خودرو تطبیق داده و به رانندگان اجازه می‌دهد تا به‌راحتی، خودروی خود را شارژ کنند. مرکز تحقیق و توسعه این نهاد، در تلاش برای ساخت نمونه اولیه و تجاری‌سازی این فناوری است.

سعید محمد الطائر، مدیرعامل «DEWA»، با اشاره به این نوآوری منحصربه‌فرد و نقش کلیدی آن در محیط‌زیست اظهار داشته: «سیستم جدید، یک دستاورد مهم علمی است که علاوه بر کاربرپسند بودن و مزایای محیط زیستی، موقعیت ما را به‌عنوان یکی از رهبران مؤسسات خدماتی در جهان ارتقاء خواهد داد. ما برای تسریع حرکت به سوی اقتصاد سبز و تبدیل دبی تا سال ۲۰۵۰ میلادی، به شهری با کمترین ردپای کربن در جهان تلاش می‌کنیم. سیستم شارژ جدید، میزان انتشار کربن در حمل‌ونقل زمینی به‌عنوان دومین منتشرکننده گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد. ما از نوآوری و خلاقیت، برای ترغیب به استفاده از حمل‌ونقل پایدار و افزایش تعداد خودروهای الکتریکی و هیبریدی دولتی استفاده می‌کنیم. این دومین ثبت اختراع ما است و چهار درخواست دیگر نیز در شرف ثبت قرار دارند».

لازم به تأکید است که در سرتاسر دبی، بیش از ۲۷۰ ایستگاه شارژ خودرو، تحت عنوان «Green Charger Station» نصب شده و دارندگان خودروهای الکتریکی ثبت شده در سامانه «Green Charger services»، تا ۳۱ دسامبر سال 2021 میلادی، می‌توانند به‌صورت رایگان از خدمات این ایستگاه‌ها استفاده نمایند. خدمات مذکور، برای تمامی خودروهای تجاری نهادها، سازمان‌های دولتی و نیمه‌دولتی در دسترس خواهد بود.

پربازدید‌ترین‌ها