اپل در ادامه تلاشهای خود برای توسعه قابلیت شارژ بیسیم، فناوری جدیدی ارائه نموده که امکان شارژ القایی محصولات مختلف این شرکت، در زمان تماس با یکدیگر را فراهم مینماید. به کمک این فناوری که در دو سند ثبت اختراع جدید اپل تشریح شده است، کافی است که مکبوک شما شارژ کافی داشته یا به برق متصل باشد، تا به کمک آن، بتوانید به صورت القایی، آیفون، آیواچ و آیپد خودتان را هم شارژ کنید.
با وجود بهبود قابلتوجه باتریها در سالهای اخیر و حتی قابلیت استفاده از شارژرهای قابلحمل، هنوز هم برای یک روز طولانی خارج از خانه یا محل کار، نگرانیهای زیادی وجود دارد. این نگرانی، با رواج بیش از پیش دستگاههای الکترونیکی، از گوشیهای تلفن همراه گرفته تا ساعتهای هوشمند، بسیاری از شرکتهای فناور را به فکر استفاده از راهحلهای جایگزین و بهطور خاص، فناوری شارژ بیسیم انداخته است. ایده خلاقانه سونی برای شارژ گوشیهای هوشمند از طریق وسایل الکترونیکی مجاور، تلاش سامسونگ برای شارژ از راه دور تلویزیونهای بیسیم و همچنین استفاده این شرکت از یک حلقه هوشمند برای شارژ گوشی، تنها نمونههایی از فناوریهای جدید در این حوزه محسوب میشوند. با این حال، اپل را میتوان یکی از پیشگامان اصلی توسعه فناوریهای شارژ بیسیم دانست که تا کنون، مجموعه وسیعی از پتنتهای مختلف را برای این شرکت به ارمغان آورده است.
اپل در راستای تلاشهای بیوقفه خود، بهتازگی موفق به دریافت دو گواهی ثبت اختراع جدید برای فناوری شارژ بیسیم شده است. این دو اختراع که به ترتیب در آگوست و دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا به ثبت رسیدهاند، به صورت همزمان و در ابتدای سال جاری میلادی، با شمارههای «US 10886769» و «US 10886771»، گرنت شدهاند. اختراع اول، به شارژ بیسیم آیفون، آیپد و ساعت اپل از طریق مکبوک مرتبط بوده و دومین مورد نیز، به کاربرد شارژ مغناطیسی «MagSafe» برای آیفون و ایرپاد اشاره دارد.
در این دو سند ثبت اختراع، اپل به مشکلات ناشی از شارژ دستگاههای مختلف با کابلهای مجزا و منابع تغذیه متفاوت میپردازد، مشکلی که کلید حل آن، در فناوری جدید این شرکت نهفته است. در اسناد ثبت اختراع، محلهایی برای قرارگیری سیمپیچهایی در زیر فریم مکبوک در نظر گرفته شده که امکان شارژ چندین دستگاه بهصورت همزمان را فراهم میکند. به این منظور، چندین محل در زیر صفحه کیبورد و چندین محل نیز در کاور اصلی لپتاپ در نظر گرفته شده که هم در صورت باز بودن مکبوک و هم در صورت بسته بودن آن، امکان شارژ دستگاههای مختلف را فراهم میسازد.
فناوری یاد شده فقط مختص شارژ تجهیزات به کمک مکبوک نبوده و هر یک از تجهیزات دیگر اپل نیز، ممکن است قابلیت شارژ بقیه را فراهم نمایند.
لازم به ذکر است که اپل همواره در استراتژیهای خود، بهدنبال راهکارهای منحصربهفردی بوده که محصولاتش را از نمونههای مشابه در بازار، به شکل قابل توجهی متفاوت نماید. استفاده از سیستم عاملهای متفاوت، قابلیت انحصاری انطباق و ارتباط محصولات مختلف اپل با یکدیگر و همچنین استانداردهای متفاوت برای سیمهای شارژر، تنها نمونههایی از این حیث میباشند. حال به نظر میرسد که برای بحث شارژ بیسیم محصولات الکترونیکی هم، اپل بهدنبال چنین انحصاری بوده که ارتباط بین محصولات مختلف این شرکت را برای شارژ هم انحصاری میسازد.