دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، پروژه پایلوت جستجوی مشترک (CSP) که با همکاری دفتر ثبت اختراع ژاپن (JPO) و دفتر مالکیت فکری کره جنوبی (KIPO) انجام میگیرد را به مدت دو سال دیگر تمدید نمود. بر اساس این پروژه که از سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شده و هماکنون در فاز توسعه قرار دارد، نتایج جستجوی دانش پیشین از سوی دفاتر عضو به اشتراک گذاشته شده که میتواند کیفیت و سرعت ارزیابیها را افزایش دهد.
یکی از چالشهای اصلی دفاتر ثبت اختراع که افزایش قابل توجه زمان ارزیابیها را به دنبال دارد، جستجو در میان خیل عظیم و فزاینده دانش پیشین است. یکی از راهکارهای پیش روی دفاتر ثبت اختراع برای حل این معضل بزرگ، همکاری با دفاتر دیگر جهت استفاده از نتایج جستجوی مشابه توسط آنها است. پروژه «CSP» هم، در همین راستا بوده و با توجه به معیارهای سختگیرانه این سه دفتر عضو «IP5»، میتواند به شکل قابل توجهی کارساز باشد.
طرح پایلوت جستجوی مشترک (Collaborative Search Pilot) یا «CSP»، برای متقاضیانی است که تصمیم به ثبت درخواستهای متعدد برای یک اختراع داشته و با جستجوهای چندگانه دانش پیشین در دفاتر مختلف روبرو میباشند. در واقع، این طرح به متقاضیان در تسریع فرایند ارزیابی کمک نموده و دانش پیشین جامعتری را با استفاده از مجموع ارزیابیهای صورت گرفته توسط ارزیابان دفاتر مختلف، در اختیار آنها میگذارد. برخی از مزایای این پروژه عبارتند از:
- انسجام بیشتر در بررسی بین دفاتر، منجر به اطمینان بیشتر از حقوق مالکیت فکری میگردد.
- با انجام سریعتر کارها، منجر به تسریع اولین اقدام دفاتر میگردد.
- دسترسی به دانش پیشین جامعتری را ممکن میسازد.
- بهطور متوسط برای تکمیل فرایند اجرایی، نیاز به اقدامات کمتری از سوی دفاتر میباشد.
مطابق با فرآیند تعریف شده، پس از پذیرش در «CSP»، نهادهای مخاطب (دفتر ثبت اختراع آمریکا بعلاوه دفتر ژاپن یا کره یا هر دو)، اقدام به جستجوی دانش پیشین نموده و سپس نتایج جستجو را با یکدیگر به اشتراک میگذارند. علاوه بر این، هرگونه اقدام یکی از دفاتر، با دیگر دفاتر به اشتراک گذاشته شده و نتیجه از طریق ایمیل، به اطلاع متقاضی هم میرسد. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، حداکثر ۴۰۰ درخواست در سال، در هر یک از دفاتر پذیرفته شود.
لازم به تأکید است که آمار موجود از پروژههای «CSP»، نشان میدهد تمامی دفاتری که تجربه جستجوی دانش پیشین از طریق این برنامه را داشتهاند، با کاهش قابلتوجه زمان پیگیری مواجه شده و عملاً تعداد کمی از پروندهها به درخواست ارزیابی پیوسته (RCE) نیاز داشتهاند. گفتنی است که دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، برای درخواستهای مرتبط با پتنتهای گیاهی هم، توافق «CSP» مشابهی با دفتر مالکیت فکری کره جنوبی دارد.