حق امتیاز ۱.۲ میلیارد دلاری هوآوی برای فناوری «5G»
۱۱ فروردین ۱۴۰۰ حق امتیاز ۱.۲ میلیارد دلاری هوآوی برای فناوری «5G»

هوآوی با تکیه بر سبد پتنت قدرتمند خود در حوزه فناوری «5G»، در حال تهیه و تدارک یک استراتژی تهاجمی مالکیت فکری است. این غول فناوری‌های ارتباطی، به دنبال آن است که به ازای هر گوشی تلفن همراه هوشمند متصل به شبکه‌های «5G» و نسل‌های قبلی این فناوری پیشرفته، مبلغ ۲/۵ دلار از سازندگان تلفن‌های همراه دریافت نماید؛ چیزی که درآمد حداقل ۱/۲ میلیارد دلاری را برای این شرکت در سال ۲۰۲۱ به ارمغان می‌آورد.

تعیین نرخ جدید به‌عنوان حق امتیاز بهره‌برداری از پتنت‌های ارزشمند هوآوی را از چند منظر مختلف می‌توان تحلیل نمود. در نگاه اول، به نظر می‌رسد که این شرکت، در تلاش برای ایجاد جریان‌های درآمدی جدید است؛ به‌ویژه ‌که در پی اصطکاک‌های تجاری بین چین و آمریکا و اتهامات دولت آمریکا به هوآوی مبنی بر سرقت اسرار تجاری فناوران آمریکایی، بخش‌هایی از کسب‌وکار این شرکت تحت تأثیر قرار گرفته است. تا قبل از تحریم‌های آمریکا، هوآوی در بازار تلفن‌های هوشمند، در رده دوم و پس از سامسونگ قرار داشت که در پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، تحت تأثیر موانع فروش محصول در آمریکا، به رده سوم (پس از اپل) سقوط کرد. به نظر می‌رسد که هوآوی بر پایه سبد پتنت قدرتمند خود، در تلاش برای جبران خسارات ناشی از این تحولات است، دقیقاً مشابه با درخواست یک میلیارد دلاری از شرکت ورایزون که تنها در قالب استراتژی تهاجمی مالکیت فکری هوآوی قابل تفسیر است.

جنبه دیگر این استراتژی هوآوی، نحوه قیمت‌گذاری و اثرات آن بر سایر رقبا، از جمله نوکیا است. با توجه به قیمت ۳ یورویی (۳/۵۸ دلار) نوکیا و ۲/۵ تا ۵ دلاری اریکسون برای پتنت‌های ضروری استاندارد مرتبط با فناوری «5G»، هوآوی را می‌توان گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر دانست. این امر، می‌تواند جنگ پنهان بین پیشگامان این صنعت، به‌ویژه هوآوی و نوکیا را تشدید نماید.

در نهایت، می‌توان به اثرات این استراتژی تهاجمی بر سازندگان تلفن‌های هوشمند و به‌طور خاص سامسونگ و اپل اشاره نمود. بر اساس تجزیه‌وتحلیل‌های «GreyB»، هوآوی دارای ۳۰۰۷ پتنت فامیلی در حوزه «5G» است که این شرکت را در صدر فناوران جهان قرار می‌دهد. از آنجا که حدود ۱۸/۳ درصد از این پتنت‌ها، به‌عنوان پتنت‌های ضروری استاندارد شناخته شده‌اند، عملاً سامسونگ و اپل مجبور به همکاری با هوآوی در نسل جدید فناوری‌های ارتباطی خواهند بود. اگرچه این دو شرکت، می‌توانند به استراتژی‌های جایگزین بیندیشند (همانند همکاری اپل و کوآلکام)، اما به نظر می‌رسد که در نهایت، آن‌ها چاره‌ای جز همکاری با هوآوی نخواهند داشت. برآورد می‌گردد که نرخ پیشنهادی هوآوی برای حق امتیاز پتنت‌های «5G»، تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، درآمدی ۱/۲ تا ۱/۳ میلیارد دلاری را برای این شرکت به همراه خواهد داشت.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day