شکلات‌هایی با طعم طبیعی میوه‌های مختلف و خواص آنتی‌اکسیدان
۳۰ خرداد ۱۴۰۰

شکلات‌هایی با طعم طبیعی میوه‌های مختلف و خواص آنتی‌اکسیدان

محققین دانشگاه هندی «Lovely Professional University»، موفق به توسعه فناوری جدیدی شده‌اند که تولید شکلات‌ با طعم میوه‌های مختلف و خواص آنتی‌اکسیدانی را ممکن می‌سازد. این فناوری که مبتنی بر نوعی فرایند تخمیر مضاعف و افزودن ۴۰ درصدی آنتی‌اکسیدان‌ طبیعی به دانه‌های کاکائو است، ارزش تجاری بالایی داشته و می‌تواند با استقبال قابل توجهی برای تجاری‌سازی روبرو شود.

کاکائو و شکلات، در زمره خوراکی‌های مورد علاقه همه اقشار جامعه بوده که کوچک و بزرگ و فقیر و غنی نمی‌شناسد. همین بازار بزرگ، بسیاری از فناوران را بر آن داشته تا با نوآوری‌های مختلف، محصولاتی جدید و متمایز تولید نموده و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. به نظر می‌رسد که دانشگاه هندی «LPU» هم، از این قاعده مستثنی نبوده و محققین آن، با اعمال تغییراتی در روش فرآوری دانه‌های کاکائو و استفاده از تخمیر مضاعف، ویژگی‌های شکلات‌ها، از جمله طعم طبیعی و خواص آنتی‌اکسیدانی آن‌ها را بهبود داده‌اند.

از آنجا که احتمالاً این روش ابتکاری، عاشقان شکلات را مجذوب خود می‌کند، «LPU» به منظور حفاظت از فناوری ارزشمند خود، اقدام به ثبت اختراعی در هند نموده و برای آن، موفق به اخذ گواهی ثبت اختراع نیز شده است. همچنین، این دانشگاه در راستای استراتژی مالکیت فکری و تجاری‌سازی خود، از پیمان همکاری ثبت اختراع نیز استفاده نموده تا مسیر را برای اقدامات بعدی و حفاظت احتمالی در کشورهای مختلف هموار نماید.

گفتنی است که در روش‌های فعلی طعم‌دار کردن شکلات، عمدتاً از طعم‌دهنده‌های مصنوعی برای ایجاد طعم میوه استفاده می‌شود. این فرآیند، نه تنها از منظر سلامتی سود آن‌چنانی به دنبال ندارد، بلکه ممکن است خطرات جدی نیز برای مصرف‌کنندگان به دنبال داشته باشد. به منظور جلوگیری از این چالش، در روش پیشنهادی محققین «LPU»، از طعم‌دهنده‌های طبیعی استفاده شده است. آنتی‌اکسیدان موجود در کاکائو، مزایای چشمگیری داشته که از آن جمله، می‌توان به التهاب کمتر، کاهش عوامل مرتبط با بیماری‌های قلبی و کاهش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی اشاره نمود.

دکتر جاستین ساموئل (Jastin Samuel)، محقق دانشکده مهندسی و علوم زیستی دانشگاه «LPU»، در خصوص فناوری توسعه یافته در این دانشگاه اظهار داشته: «در طی این فرآیند، ابتدا دانه‌های کاکائو تخمیر شده و عطر و طعم طبیعی کاکائو به دست می‌آید. در ادامه، با استفاده از تفاله میوه یا پوست آن، تخمیر صورت گرفته تا طعم میوه به شکلات اضافه شود. این روش، به افزودن حدوداً ۴۰ درصدی آنتی‌اکسیدان طبیعی به دانه‌های کاکائو کمک می‌کند. از طرف دیگر، این روش مقرون‌به‌صرفه بوده و صنعت برای اجرای آن، به زیرساخت‌های اضافی نیاز نخواهد داشت. علاوه بر این، فرایند جدید با ایجاد عطر، طعم و کیفیت بهتر شکلات‌ها، آن‌ها را برای همه مشتریان، قابل قبول‌تر و دوست‌داشتنی‌تر می‌کند». گفتنی است که آشوک میتال (Ashok Mittal)، رئیس دانشگاه «LPU»، با تبریک به تیم تحقیق برای این موفقیت، در راستای حمایت از محققین و مخترعین دانشگاهی، آن‌ها را دعوت به ادامه کار بر روی ایده‌های علمی بدیع و اجتماعی نموده است.

پربازدید‌ترین‌ها

دعوت به همکاری در تیم جستجوی نوآوری کانون با تخصص مهندسی مکانیک
۹ تیر ۱۴۰۰

دعوت به همکاری در تیم جستجوی نوآوری کانون با تخصص مهندسی مکانیک

کانون پتنت ایران جهت توسعه تیم جستجوی نوآوری خود، از فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه‌های برتر کشور، دعوت به همکاری به عمل می‌آورد.

تجاری‌سازی اختراع یک کودک ۹ ساله
۱۶ تیر ۱۴۰۰

تجاری‌سازی اختراع یک کودک ۹ ساله

ایده یک کودک ۹ ساله که حاضر نبود حتی برای دقایقی از عروسکش جدا شود، منجر به شکل‌گیری یک کسب‌وکار خانوادگی شد. «آدل فولتون»، با مطرح نمودن ایده قرار گرفتن یک جیب شفاف بر روی کوله‌پشتی به منظور قرار گرفتن عروسک در آن، نه تنها مشکل کودکانه خود را حل نمود، بلکه با اخذ گواهی ثبت اختراع و ثبت ایده در یک پلتفرم سرمایه‌گذاری جمعی، تولید و فروش محصول را هم آغاز نموده است.

بررسی آناتومی پتنت در سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری
۱۲ تیر ۱۴۰۰

بررسی آناتومی پتنت در سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری

با توجه به اهمیت اسناد ثبت اختراع و اطلاعات ارزشمند موجود در آن‌ها، عنوان جدیدی در وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران قرار گرفته که به شناخت اجزا و بخش‌های مختلف یک پتنت اختصاص دارد. این دوره آموزشی که تحت عنوان «آناتومی پتنت» در تقویم تابستانه آکادمی گنجانیده شده، در تاریخ پنجم مرداد ماه و در قالب برنامه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری برگزار می‌گردد.

پیشگامی چینی‌ها در ثبت اختراعات حوزه انرژی خورشیدی
۱۳ تیر ۱۴۰۰

پیشگامی چینی‌ها در ثبت اختراعات حوزه انرژی خورشیدی

با وجود رقابت کشورهای پیشرفته در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی، به نظر می‌رسد که کشورهای آسیایی، گوی سبقت را از دیگر رقبا ربوده‌اند. در میان ده متقاضی برتر ثبت اختراع در این حوزه، نه مورد آسیایی بوده و فقط یک شرکت کانادایی در این بین حضور دارد. در این بین، چین با بیش از ۲۳۳ هزار پتنت فامیلی، فاصله‌ای زیاد با رقبا ایجاد نموده و عملاً خود را به‌عنوان رهبر اصلی این حوزه شناسانده است.

جمع‌آوری استخری از پتنت‌های مرتبط با فناوری صدای سه بعدی
۱۴ تیر ۱۴۰۰

جمع‌آوری استخری از پتنت‌های مرتبط با فناوری صدای سه بعدی

سونی با همکاری چند شرکت فعال در حوزه فناوری‌های صوتی، استخری از پتنت‌های متنوع‌ جمع‌آوری نموده که برای پیاده‌سازی استاندارد جدید صدای سه بعدی، الزامی و البته کافی می‌باشند. متقاضیان فعالیت در این حوزه، با اخذ مجوز بهره‌برداری از این مجموعه، بدون نگرانی از هر گونه دادرسی و نقض پتنت، می‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه داده و نسل بعدی فناوری‌های صوتی را ارتقاء دهند.

شارژ تلفن‌های هوشمند از طریق صداهای محیطی
۲۱ تیر ۱۴۰۰

شارژ تلفن‌های هوشمند از طریق صداهای محیطی

شیائومی در تلاش برای توسعه قابلیت نوآورانه‌ای برای شارژ گوشی‌های هوشمند است. این فناوری که به تازگی در دفتر مالکیت فکری چین به ثبت رسیده، از صدا برای شارژ دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌کند. به این منظور، دستگاهی برای جمع‌آوری صدا و ارتعاشات محیط تعبیه شده که آن‌ها را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. در ادامه، این لرزش مکانیکی به یک جریان الکتریکی تبدیل شده و شارژ شگفت‌انگیز تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌های الکترونیکی را ممکن می‌سازد.