برگزاری افتتاحیه مدرسه پاییزه وزارت بهداشت با حضور مدیران فناوری و مالکیت فکری
۱۲ آبان ۱۴۰۰ برگزاری افتتاحیه مدرسه پاییزه وزارت بهداشت با حضور مدیران فناوری و مالکیت فکری

اولین رویداد از مدرسه پاییزه مالکیت فکری وزارت بهداشت، روز دوشنبه هفته جاری، مورخ دهم آبان ماه، با حضور ۱۰۳ نفر از مدیران فناوری، کارشناسان دفاتر مالکیت فکری و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های وابسته به این وزارتخانه برگزار گردید. تمرکز ویژه این رویداد که با عنوان «بررسی سیاست‌های مالکیت فکری رایج در دنیا» برگزار شد، بیان سیاست‌های متداول مالکیت فکری در دانشگاه‌های جهان و رویکردهای ممکن برای دانشگاه‌های داخلی بود.

در ابتدای این رویداد، جناب آقای دکتر منظم، رئیس محترم دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نگاه ویژه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به حوزه مالکیت فکری را تشریح نمود. ایشان با تأکید بر این‌که بستر موجود از منظر برقراری ارتباط و ارتقاء تعاملات سازنده بسیار مثبت ارزیابی می‌شود، اظهار امیدواری کرد که باید از این پتانسیل برای ارائه نظرات و پیشنهادات و حتی اصلاح رویکرد معاونت استفاده نمود. دکتر منظم ضمن تأکید بر ارتباط مستقیم مبحث مالکیت فکری و منافع مالی ناشی از آن، از تمایل و نگاه جدید وزارت بهداشت به این مهم ابراز خشنودی نمود و شرط مانایی پتنت را (به‌عنوان یکی از اقسام مالکیت فکری) ارتباط با صنعت دانست. از این رو، وی با نقد نگاه کمّی سیاست‌گذران به موضوع پتنت، صِرف دریافت گواهی ثبت اختراع و سپس بایگانی آن را غیرسازنده عنوان کرد و خواستار تغییر رویکرد مذکور شد. در این راستا، ایشان تأکید نمود که وزارت بهداشت، با شناسایی ظرفیت‌های مالکیت فکری، قصد دارد تا از ایجاد شرایطی مشابه با مقاله‌نویسی در حوزه ثبت اختراع جلوگیری نماید.

آسیب‌شناسی شرایط حاکم و تأکید بر مدیریت یکپارچه موضوع مالکیت فکری، از دیگر موارد اشاره شده بود که در این راستا، با انتقاد از عملکرد جزیره‌ای دانشگاه‌ها، قوه قضائیه، معاونت علمی و ...، ضرورت ایجاد هماهنگی بیشتر میان بخش‌های مرتبط و شکل‌گیری شبکه فعالین حوزه مالکیت فکری مطرح شد. دکتر منظم ابراز داشت که وزارت بهداشت با همکاری کانون پتنت ایران و در کنار ذینفعان این فرآیند که شامل محققین، دانشگاهیان، کارگزاران و سرمایه‌گذاران می‌باشند، در صدد است تا از طریق ایجاد هارمونی اطلاعات در حوزه مالکیت فکری و زبان مشترک،کیفیت اکوسیستم نوآوری را ارتقا بخشیده و در عین حال با کمک "مدرسه پاییزه"، گامی کوچک ولی ارزشمند در جهت‌دهی، توانمندسازی و ظرفیت‌سازی فعالان این حوزه بردارد. در پایان، وی تدوین سیاست‌های مربوط به مالکیت فکری و ارزش‌آفرینی آن را جز با همفکری تمامی مراجع ذیصلاح و ذینفعان میسر ندانسته و بر نقش هماهنگی و دریافت نقطه‌نظرات جهت اعتلای سیاست‌گذاری تأکید کرد.

گفتنی است که در ادامه مدرسه پاییزه، پنج وبینار دیگر با عناوین «مالکیت فکری، بودن یا نبودن مسئله این است»، «آیا پتنت ابزار مناسبی برای حفاظت از ایده من هست؟»، «هنر نگارش شرح اختراع»، «چرا چرخ رو از اول اختراع کنیم؟» و «وداع با اسلحه» نیز در آبان و آذرماه برگزار شده و مراسم اختتامیه این مدرسه نیز در مورخ ۲۲ آذرماه برگزار می‌گردد. علاقه‌مندان به حضور در این رویدادها می‌توانند برای دریافت کد ثبت‌نام با معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و یا مراکز علمی و تحقیقاتی وزارت بهداشت تماس حاصل نموده و در وبسایت کانون پتنت ایران، بخش آکادمی-کارگاه‌های پیش رو، اقدام به ثبت‌نام نمایند.

 

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.