رده ۶۰ شاخص جهانی نوآوری به ایران رسید
۲۴ آبان ۱۴۰۰ رده ۶۰ شاخص جهانی نوآوری به ایران رسید

به گزارش روابط عمومی کانون پتنت ایران؛ مهمترین ویژگی برای اختراع، پژوهش یا طرح‌های نوآورانه این است که نمود عینی داشته باشد، زمانی یک پژوهش ارزشمند خواهد بود که بتواند تاثیرات خاص خود را بر محیط اطراف گذاشته و حتی بازگشت سرمایه داشته باشد.


جامعه بشری همواره توانسته با ابزار خلاقیت به وضعیت کیفی و کمی خود را ارتقا دهد، از همین رو در ارزیابی‌های عملکرد نوآوری «GII» خروجی‌‌های خلاقانه اهمیت پیدا کرده و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

در شاخص ارزیابی عملکرد نوآوری «GII» خروجی‌های خلاقانه به سه زیرشاخص «داراییهای نامشهود»، «کالاها و خدمات خلاقانه» و «خلاقیت آنلاین» دسته بندی می‌شود و ایران توانسته در سال 2021 جایگاه 46 را در این حوزه به دست آورد.

 

ایران موفق به کسب رتبه دوم در بین 10 اقتصاد آسیای جنوبی و مرکزی (شامل کشورهای هند، ایران، قزاقستان، ازبکستان، سریالنکا، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، نپال و بنگالدش) شده است.

 

یکی دیگر از عملکردهای موفق ایران در مجموعه شاخص‌ها و زیرشاخصهای «GII» جایگاه سیزدهمی در زیرشاخص دارایی‌های نامشهود است. دلیل اصلی این جایگاه نسبتاً مطلوب، عملکرد خیره کننده ایران در زمینه ثبت علائم تجاری و طراحی‌های صنعتی است که بنا بر گزارش وایپو، رده‌های اول و چهارم کشورهای برتر را برای کشور به ارمغان آورده است؛ همچنین، زیرشاخص خلاقیت آنلاین نیز بر اساس آخرین آمار در رده 75 کشورهای جهان است.

 

بر اساس آمار منتشر شده، ایران در شاخص‌های مختلف در مقایسه با ده کشور برتر، کشورهای منطقه و گروه کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا در حوزه خروجی‌های فناوری عملکرد مطلوبی داشته تا جایی که به جایگاه 60 در شاخص جهانی نوآوری رسیده است.

 

 

اگرچه به دلیل تحریم‌های سنگین از سوی امریکا عملکرد ایران فاصله چشمگیری نسبت به ده کشور برتر «2021 GII» دارد، اما در چهار شاخص سرمایه انسانی و پژوهش، زیرساخت، خروجی‌های دانش و فناوری و خروجی‌های خلاقانه، بالاتر از میانگین امتیاز کشورهای دارای سرانه درآمدی بالاتر از متوسط قرار گرفته، به طوری که در میان 37 کشور با سرانه درآمدی متوسط به بالا، رده سیزدهم را به خود اختصاص داده که در مقایسه با رده نوزدهم سال گذشته، پیشرفت خوبی به حساب می‌آید.

 

گفتنی است، ایران موفق به کسب رتبه دوم در بین 10 اقتصاد آسیای جنوبی و مرکزی (شامل کشورهای هند، ایران، قزاقستان، ازبکستان، سریالنکا، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، نپال و بنگالدش) شده است.

 

بیشتر بخوانید:

جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۱

رکورد جدید ایران در شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۱

انتشار گزارش شاخص‌های جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۰