تربیت نیروی انسانی در حوزه مالکیت فکری باید از کودکی آغاز شود
۰۴ دی ۱۴۰۰ تربیت نیروی انسانی در حوزه مالکیت فکری باید از کودکی آغاز شود

به گزارش روابط عمومی کانون پتنت ایران؛ آکادمی کانون پتنت ایران در راستای اعتلای فرهنگ مالکیت فکری و آشنایی مخاطبین با لزوم درک صحیح از مفهوم حفاظت از دارایی‌های فکری، روز یکشنبه 28 آذرماه با حضور جمعی از فعالین این عرصه اقدام به برگزاری رویدادی ترویجی- آمورزشی تحت عنوان «سینما، مالکیت فکری» نمود.

 

در این رویداد، فیلم سینمایی “JOY” (محصول امریکا-2015) بعنوان نمونه‌ای مناسب جهت تشریح مشکلات پیش روی مخترعین و تبیین راه‌های برون‌رفت از چالش‌های حقوقی احتمالی مورد بررسی قرار گرفت.



نگار ختمی‌مآب مدیر آکادمی کانون پتنت ایران، در ابتدای جلسه ضمن تشریح چالش‌ها و مشکلات آموزش و تربیت نیروی انسانی فعال در حوزه مالکیت فکری و نگاه ویژه آکادمی به مسئله آموزش، بر اهمیت انتقال صحیح مفاهیم فوق از دوران کودکی تأکید کردند.

 

همچنین، وی آگاهی عموم جامعه اعم از صاحبان ایده و مصرف کنندگان آن با این مفاهیم، احترام به آن و اعتقاد به ارزش آفرینی این نظام به عنوان پیشران جوامع به سمت جوامع خلاق را امری لازم و ضروری دانست.

 

در ادامه دکتر خانلرخانی مدیر بخش PCT شرکت ایده‌سازان عصر آفتاب، نکاتی پیرامون اشتباهات رایج میان مخترعین در خصوص خودافشایی، عدم واکاوی دقیق دانش پیشین و ضرورت آگاهی مخترعین از الزامات و شرایط ثبت اختراع مطرح کردند.

 

گفتنی است، شرکت کنندگان با روایت فیلم و نمایش بخش‌های مرتبط با مباحث مالکیت فکری از یکسو و دریافت نقطه‌ نظرات کاربردی تحلیلگران از سوی دیگر، اطلاعات جامعی دریافت می‌کردند تا در صورت قرار گرفتن در شرایط مشابه احتمالی، آگاهی لازم را کسب کرده باشند.

 

ساناز جوادی مشاور حقوقی مالکیت فکری سازمان ملل و اتحادیه اروپا، با حضور در این رویداد ضمن تأکید بر اهمیت انتخاب وکیل خبره، تاکید کرد که صاحبان ایده باید برای انتخاب وکیل دقت کنند،

 

وی همچنین تصریح کرد: اشتباهات قراردادی و لزوم حفاظت همه ‌جانبه از ایده با حضور یک وکیل کاردان قابل حل بوده و امکان استفاده از تمامی حقوق مالکیت فکری برای صاحبان آن را فراهم می‌کند.

 

لازم به ذکر است که در پایان این رویداد، با طرح مشکلات رایج مخترعین ایرانی و تأکید بر ارتقاء آگاهی افراد، تدوین سیاست‌های مربوط به مالکیت فکری و ارزش‌ آفرینی آن را جز با همفکری تمامی مراجع ذیصلاح و ذینفعان میسر ندانستند.

 

گفتنی است؛ از نکات قابل توجه این برنامه می‌توان به نوع روایت گونه این برنامه و امکان همزاد پنداری مخاطبان به عنوان مخترعی که مسیر پر پیچ و خم ایده به بازار را طی کرده ، بیان کرد که باعث جذابیت این برنامه آموزشی و تاثیر بیشتر این آموزش شد.