







در این گزارش، به بررسی کلی وضعیت ایران در زیرشاخصهای مختلف پرداخته و سعی داریم تا برخی فرصتها و خلأهای موجود در این بین را به نمایش بگذاریم. در انتها نیز، بررسی رقبای منطقهای ایران، از جمله مواردی است که نیمنگاهی به آن خواهیم داشت. لازم به ذکر است که علاقهمندان میتوانند گزارش مفصل عملکرد ایران را در فایل پیوست مطالعه نمایند.
آنچه مسیر پیروزی متفقین بر آلمان نازی را هموار نمود، اختراعی ارزشمند بود که ورود نیروهای نظامی به سواحل و نواحی کم عمق را ممکن میساخت. «اندرو هیگینز»، قایقهایی ساخت که بدون اینکه به گل نشسته و یا پروانه آنها در شن و ماسه گیر کند، در مناطق ساحلی و کم عمق حرکت نموده و نیروهای نظامی و تجهیزات آنها را حمل میکرد. داستان این اختراع جالب و مسیر تجاریسازی آن و خلقوخوی خاص این مخترع، در بر دارنده نکات مهمی است که برای مخترعینی که میخواهند قدم در مسیر کارآفرینی بگذارند، جذاب و خواندنی خواهد بود.
شرکت آمریکایی فورد، در زمره بازیگران قدیمی و پیشرو صنعت اتومبیل بهحساب میآید که امروزه پا به پای دیگر رقبا، نوآوری مداوم را در صدر سیاستهای خود قرار داده است. بدیهی است که این نوآوریها، نیازمند چتر حفاظتی مناسب بوده و فورد به عنوان یکی از پیشگامان صنعت خودرو، این مهم را بهخوبی در دستور کار خود قرار داده است. فورد در سال ۲۰۱۹ میلادی، موفق به اخذ قریب به ۲۵۰۰ گواهی ثبت اختراع جدید از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا شده و بیش از ۲۲۰۰ درخواست ثبت اختراع نیز به ثبت رسانیده است. در نوشتار حاضر، به عملکرد ثبت اختراع فورد در طی سالهای اخیر و برخی استراتژیهای اتخاذ شده میپردازیم.
یکی از دو بنیانگذار استارتآپ «AgroSphere»، جوانی ایرانی به نام «پیام پورطاهری» است که همراه با همبنیانگذاری هندی، مدال طلای مخترعین دانشگاهی سال ۲۰۱۶ را از تالار مشاهیر مخترعین آمریکا دریافت نمودند. تحقیقات آنها، بر استفاده از ذرات مهندسیشده برای سرعت بخشیدن به تجزیه و نابودی آفتکشها متمرکز شد و بر همین اساس، استارتآپی را راه انداختند که داراییهای فکری ارزشمندی را از آن خود نموده است. ثبت چهار پتنت که هر یک در نواحی مختلف جغرافیایی هم به ثبت رسیده است، گواهی بر آینده درخشان این استارتآپ است. در این نوشتار، نگاهی به مسیر رشد آنها و جایگاه داراییهای فکری در این مسیر میپردازیم.
انستیتو علوم و فناوریهای پیشرفته کره جنوبی (KAIST) را میتوان اولین و برترین دانشگاه علوم و فناوری در کره جنوبی دانست که از همان ابتدای تأسیس، توسعه اقتصادی و صنعتی این کشور را از طریق نوآوری، فناوری و کارآفرینی دنبال نموده است. در این نوشتار، از سلسله مقالات دانشگاههای نوآور، این مرکز را بهعنوان یکی از متقاضیان برتر ثبت اختراع، مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار میدهیم. مرور فعالیتهای ثبت اختراع این دانشگاه، کمک میکند تا درک بهتری از نوآوری و کارآفرینی در محیطهای آکادمیک و نقش کلیدی ثبت اختراع در این زمینه داشته باشیم.
ویرایش جدید گزارش شاخصهای جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۰، به تازگی انتشار یافته که وضعیت داراییهای فکری ثبت شده در سال ۲۰۱۹ میلادی را بررسی میکند. در این نوشتار، با تمرکز بیشتر بر حوزه ثبت اختراع، مروری اجمالی بر این گزارش خواهیم داشت.
ارتباط با ما:
"واحد ثبت اختراع خارجی foreign@patentoffice.ir" "واحد دفاتر همکار tlo@patentoffice.ir"
"واحد کارگاههای آموزشی academy@patentoffice.ir" "واحد تجاریسازی ceo@patentoffice.ir"
"دبیرخانه و روابط عمومی info@patentoffice.ir"
شماره دبیرخانه: ۶۶۴۲۹۲۳۸-۰۲۱ و ۶۶۴۲۹۲۶۳-۰۲۱