
ملاحظات مالکیت فکری برای «SME»ها و سفر به سوی بازار
بخش بزرگی از اقتصاد کشورها را شرکتها و صنایع کوچک و متوسط تشکیل میدهند. به موازات تکامل و نوآوری این شرکتها در فضای کسبوکار فعلی، توانایی آنها در پذیرش مالکیت فکری و ملاحظات مرتبط با آن، به الزامی کلیدی برای موفقیت در اقتصاد دانشبنیان آینده مبدل شده است. در واقع، راه اصلی شرکتها برای پشتیبانی از خودشان در مسیر رساندن ایدهها به بازار، ساختن سبدی از داراییهای فکری است. در این نوشتار، برخی از ملاحظات مالکیت فکری مورد نیاز «SME»ها برای سفر به سوی بازار ارائه شده است.

مروری بر عملکرد دفتر مالکیت فکری چین در سال ۲۰۱۹
چین، یکی از بازیگران نوظهور و قدرتمند دنیای مالکیت فکری است. این کشور، همانند موفقیتی که در سه دهه اخیر برای قبضه کردن تولید محصولات مختلف در سطح جهان داشته، این بار دنیای نوآوری را تحت تأثیر خود قرار داده است. نظر به اهمیت سیستمهای مالکیت فکری در رشد و توسعه اقتصادی کشورها، در این گزارش به بررسی عملکرد دفتر مالکیت فکری چین در سال ۲۰۱۹ میلادی میپردازیم. همچنین در این گزارش، بخشی از سیاستهای مالکیت فکری چین و تلاشهای صورتگرفته برای پیشبرد اهداف این کشور در حوزه فناوری و نوآوری را مرور میکنیم.

میزان استقبال از سرویسهای «IP» سازمان جهانی مالکیت فکری در سال ۲۰۱۹
سازمان جهانی مالکیت فکری، همهساله اقدام به انتشار گزارشی از عملکرد هر یک از سیستمهای معاهده همکاری ثبت اختراع (PCT)، سیستم بینالمللی ثبت علائم تجاری (سیستم مادرید) و سیستم بینالمللی ثبت طرحهای صنعتی (سیستم لاهه) میکند. گزارش جدید این نهاد که تحت عنوان «WIPO 2019 IP Services» انتشار یافته، به بررسی آخرین تغییر و تحولات حوزه مالکیت فکری و نقش بازیگران مختلف در این حوزه پرداخته است. در نوشتار حاضر، مروری اجمالی بر این گزارش داشته و به بررسی مهمترین روندها و تحولات اکوسیستم نوآوری از منظر وایپو میپردازیم.

راهکارهای درمانی کرونا از منظر حقوق مالکیت فکری
احتمالاً شما هم در تبوتاب آخرین اخبار و گزارشها پیرامون بیماری کرونا قرار دارید؛ بیماری جدیدی که از شهر ووهان چین آغاز شده و هنوز هم در حال قربانی گرفتن و انتشار در سرتاسر جهان است. در این نوشتار، با توجه به اهمیت کرونا و ضرورت یافتن راهکاری برای مبارزه با آن، از منظر حقوق مالکیت فکری نگاهی به این موضوع خواهیم داشت.

سیاست مالکیت فکری و هوش مصنوعی
در کنار اثرات فراگیر هوش مصنوعی، ارتباط آن با مالکیت فکری میتواند یک چالش بزرگ و در عین حال فرصتی ارزشمند محسوب شود. نظر به اهمیت موضوع و به منظور آشنایی بیشتر با نقطه نظرات سازمان جهانی مالکیت فکری در رابطه با نقش فناوریهای نوظهور در سیستمهای مالکیت فکری و اینکه هوش مصنوعی تا چه حد میتواند سیستم پتنت و سایر حقوق مالکیت فکری را تحت تأثیر خود قرار دهد، در نوشتار حاضر به مرور و بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

حقوق مالکیت فکری و اثرات آن بر استراتژیهای کسبوکار
امروزه بسیاری از شرکتها به دنبال ثبت و محافظت از داراییهای فکری خود هستند. این امر، موجب شده تا حقوق مالکیت فکری، اثرات انکارناپذیری بر استراتژیهای کسبوکار و سیاستهای صنعتی داشته باشد. نظر به اهمیت فزاینده حقوق مالکیت فکری، در این مقاله با تمرکز بر ثبت اختراع و اثرات آن بر استراتژیهای کسبوکار شرکتها، نقش متغیر مالکیت فکری بر اقتصاد جوامع را بررسی خواهیم کرد.

مروری بر شاخصهای جهانی حقوق مالکیت فکری در سال ۲۰۱۸
سازمان جهانی مالکیت فکری، همه ساله اقدام به انتشار گزارشی پیرامون وضعیت حقوق مالکیت فکری در جهان مینماید که ویرایش جدید این گزارش، به تازگی تحت عنوان «شاخصهای جهانی مالکیت فکری ۲۰۱۹» انتشار یافته است. در گزارش یاد شده، آخرین تغییر و تحولات رخ داده در حوزه «IP» در نقاط مختلف جهان، طی سال ۲۰۱۸ میلادی در حوزههای پتنت، نشانهای تجاری، طراحیهای صنعتی، نشانهای جغرافیایی و گونههای گیاهی مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار گرفته است. در نوشتار حاضر، مروری اجمالی بر مهمترین مندرجات این گزارش خواهیم داشت.

اهمیت ممیزی داراییهای فکری
با توجه به اهمیت داراییهای فکری و نقش کلیدی آنها در موفقیت کسبوکارهای مختلف، در نوشتار حاضر به معرفی و بررسی «ممیزی دورهای مالکیت فکری»، به عنوان مفهومی که میتواند بهرهبرداری بهینه از سبد دارایی فکری شرکت را تضمین نموده و کسبوکار استارتآپی یا بالغ شما را با تحولات چشمگیری مواجه سازد، خواهیم پرداخت.

مشارکت دانشجویان کارشناسی در محافظت از داراییهای فکری دانشگاهی
هدف این مقاله، بررسی مشارکت دانشجویان دوره کارشناسی در محافظت از داراییهای فکری دانشگاهی و نحوه ارتباط آنها با دفاتر انتقال فناوری است که این کار از طریق مصاحبه با مجموعهای از متخصصین و فعالان انتقال فناوریهای دانشگاهی بهویژه مدیران دفاتر انتقال فناوری انجام گرفته است.