هنر مطالعه پتنت

محصولات و فناوری های آینده را با مطالعه اسناد پتنت کشف کنید. محتوای اصلی کارگاه؛ ۱- آشنایی با اجزاء پتنت ۲-کارگروهی ۳-مطالعه عملی پتنت / کارگاهی کاربردی برای دستیابی به اطلاعات تکنیکی و راهبردی اسناد پتنت

   اسناد پتنت حاوی اطلاعات ارزشمند تکنیکی و راهبردی است که در تهیه و تنظیم نقشه ­های فناوری کاربرد دارد. نقشه ­های فناوری در حال حاضر به عنوان ابزاری در خدمت مدیران و سیاست گذاران، جهت تصمیم­ گیری­ ها  قرار گرفته است و می ­توانند اولویت بندی فعالیت­های مراکز تحقیق و توسعه، بودجه بندی، و برنامه ­ریزی­ ها را تعیین کنند.

    از سوی دیگر، اطلاعات تکنیکی پتنت حاوی ایده ­های ارزشمندی برای رفع مشکلات فناورانه موجود، تولید و ارتقای محصولاتی با کاربری صنعتی است. پژوهشگران، مخترعین و ایده پردازان فعال در دانشگاه ­ها و مراکز تحقیقاتی و صنعتی می‏ تواند با استفاده از این اطلاعات بدیع و کاربردی، به توسعه­ ی دانش و نوآوری‏ های فعلی بپردازند و علاوه بر شناسایی مسیرهای متفاوت و جدید برای ایجاد نوآوری از دوباره کاری­ ها نیز جلوگیری نماید.

    عموماً کسب این اطلاعات ارزشمند و کلیدی، به دلیل پیچیدگی ­های موجود در نگارش پتنت که لازمه یک سند حقوقی است، کار سهل و ساده ‏ای نیست. هدف این کارگاه، کمک به تسهیل پیچیدگی ­های مطالعه اسناد پتنت برای شرکت کنندگان است.  

    طی این کارگاه شرکت کنندگان پس از شناخت قسمت­ های مختلف هر سند پتنت و آگاهی از بخش ‏های مهم اطلاعاتی آن و چگونگی مطالعه و ارزیابی اختراعات، با نحوه­ی کسب اطلاعات پتنت آشنا خواهند شد و یک نمونه پتنت را مطالعه خواهند کرد.

 

محورهای کارگاه:

-  مقدمه ای بر ساختار و رسالت پتنت

        o      تعریف پتنت و هدف ثبت آن

        o      اهمیت افشا سازی اطلاعات اختراع

        o      فواید استفاده از اطلاعات پتنت

  - نحوه استخراج پتنت (آشنایی با یکی از موتورهای رایگان جست و جوی پتنت)

  - آناتومی پتنت

- بیان نکات کاربردی برای مطالعه بخش­های مختلف پتنت

 - مطالعه عملی پتنت و استخراج اطلاعات آن

 

مخاطبین کارگاه:

مخترعین و پژوهشگران

با هدف دستیابی به ایده­های ارزشمند برای حل مشکلات فناورانه، آگاهی از مرزهای دانش موجود برای ارتقاء عملکرد یک فرآیند یا یک محصول صنعتی، و همچنین شناسایی تفاوت­های افشا شده در اسناد پتنت به عنوان دانش پیشین و مقایسه آن با ایده، اختراع، یا محصول خود برای امکان سنجی قابلیت ثبت اختراع یا سنجش تعارض حقوقی

دانشجویان، محققین و فناوران مشغول در واحدهای تولیدی- صنعتی

با هدف آگاهی از جزییات اختراع و نحوه ساخت آن، دستیابی به جزئیات فناوری­های پیشرفته، شناسایی تفاوت­های موجود در محصولات و فناوری های مختلف مورد نظر در یک حوزه، آگاهی از مزیت­های فناوری ثبت شده و...

مدیران پژوهش و فناورری

با هدف استفاده بهینه از بودجه و منابع پژوهشی تخصیص یافته، از طریق؛ شناسایی جایگاه فناوری‏ های در دست توسعه خود در دنیای فناوری، ارزیابی فناوری ­های موجود، و همچنین شناسایی روند فعالیت ‏های نوآورانه ‏ی بدیع جهت تصمیم گیری و برنامه ریزی‏ های پژوهشی و بودجه بندی.

مدیران صنعتی

با هدف آشنایی با فناوری های نوین در صنعت مورد نظر، آگاهی از دستاوردهای فناورانه رقبا (صنعتی و تحقیقاتی) برای ارتقا و بهبود فعالیت های موجود و جلوگیری از دوباره کاری، آگاهی از امکان نقض اختراعات ثبت شده در حوزه فعالیت کنونی، ارزیابی فناوری های جایگزین

چرا باید در این کارگاه شرکت کنیم؟

- برای کسب ایده­های فناورانه بیشتردر مورد یک فناوری خاص

- برای درک جایگاه علمی و فناورانه ی خود

- برای شناسایی مرزهای نقض اختراعات و وضعیت انحصار آنها

- برای کسب اطلاعات تکنیکی ارزشمند در سند پتنت؛

- طبق پژوهش ­های حوزه مالکیت فکری، 80 درصد از اطلاعات فناوری­ های موجود در اسناد پتنت درهیچ یک از منابع اطلاعاتی دیگر مانند مقالات، کتب و... منتشر نمی شود.

-فردی با تجربه در حوزه مربوطه می ­تواند با استفاده از اطلاعات افشا شده در اسناد پتنت، آن را بازتولید کند.

 

 

 

شرایط ثبت نام:

هزینه ثبت نام تا ۱۰ آبانماه ۹۸؛          ۲۸۰ هزارتومان

هزینه ثبت نام بعد از ۱۰ آبانماه ۹۸؛    ۳۸۰ هزار تومان

 

لازم به ذکر است دریافت گواهی نامه معتبر از کانون پتنت ایران، منوط به عضویت ( ایجاد حساب کاربری ) در کانون پتنت ایران است.

هنر مطالعه پتنت
هنر مطالعه پتنت
تاریخ برگزاری

۱۳۹۸/۰۹/۲۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸

محل برگزاری
تهران
تاریخ ثبت نام

۱۳۹۸/۰۶/۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰

مدرس
مهندس لیلا زارعی (کارشناس ارشد حقوق مالکیت فکری از دانشگاه توریین ایتالیا)
فایل های مربوط کارگاه
تاریخ برگزاری

۲۸ آذر ۱۳۹۸ ۲۸ آذر ۱۳۹۸

این کارگاه به پایان رسیده است.
محل برگزاری
تهران
تاریخ ثبت نام
۳۰ شهریور ۱۳۹۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
فایل های مربوط کارگاه